9900 лв. от Фонд „Обединени срещу Covid-19, инициатива на Фондация „Америказа България“ в подкрепа на 250 лица от уязвими групи от общината

Народно читалище „Развитие – 1898 г.“ с. Орешак, в партньорство с Община Троян, се включи в първия кръг на кандидатстване към Фонд „Обединени срещу Covid-19, инициатива на Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България за подкрепа на нуждаещите се граждани в община Троян, засегнати от кризата.


Мерките и действията по време на обявеното извънредно положение на територията на общината и цялата страна, наложени заради световната пандемия от COVID-19, поставиха голяма част от съгражданите ни в затруднено материално състояние.


Предвид значимостта на инициативата, партньорският проект получи финансиране в размер на 9900 лв. за осигуряване на пакети хранителни продукти в подкрепа на 250 лица от уязвими групи на територията на цялата община, в периода 04.05.2020 г. – 31.05.2020 г.


Информация за проекта и начина на кандидатстване за подкрепа с хранителни продукти ще бъде качена на сайта на Община Троян.


Община Троян изказва своята благодарност към Народно читалище „Развитие“ – Орешак за партньорството, солидарността и отговорността към нуждаещите се граждани на общината в периода на извънредна ситуация.  

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com