7 професионалисти по здравни грижи от Ловеч с престижни награди

7 професионалисти по здравни грижи от Регионална колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи – Ловеч с престижни награди на национално ниво. На 12 и 13.05.2016г. в гр. София се проведоха две вълнуващи събития за Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи – тържествено честване на 12 Май – международен ден на сестринството и редовния четвърти Отчетно-изборен конгрес на БАПЗГ. Тържеството протече при приповдигната емоционална атмосфера. Официални гости бяха министъра на здравеопазването д-р Петър Москов,д-р Дариткова – председател на Комисията по здравеопазване при Народното събрание, д-р Ваньо Шарков – зам.министър на здравеопазването, проф. д-р Атанас Щерев, д-р Антония Първанова, проф. Илко Гетов – председател на БФС,доц. д-р Костадин Ангелов – директор на УМБАЛ „Александровска“, д-р Пламен Радославов – зам.председател на ФСЗ към КНСБ, представители на пациентски организации и много гости. Поздравителни адреси бяха изпратени от президента на Р. България г-н Росен Плевнелиев и министър-председателя – г-н Бойко Борисов. От Регионална колегия Ловеч, присъстваха председателя на БАПЗГ в Ловеч г-жа Мимоза Кирова, г-жа Дилянка Червенкова – член на Управителния съвет, Председателят на Първично дружество на Асоциацията при Община Ловеч – г-жа Катя Колева и делегатите на конгреса – г-жа Снежана Станчева – представител на МБАЛ – Ловеч, г-жа Ценка Симбаева – Председател на Етичната комисия и старша мед. сестра на болницата в Затвора-Ловеч, г-жа Веселка Чорбанова – член на УС на Регионалната колегия и представител на гр. Луковит и др.
Присъстващите на тържеството с благодарност и аплодисменти изслушаха поздравителните слова на д-р Дариткова и д-р Москов, които изразиха своето уважение към професионалистите по здравни грижи и обещаха да направят всичко по своите възможности за подобряване статуса на съсловието и задържането му в страната. За да изрази своето положително отношение към професионалистите по здравни грижи, д-р Москов връчи заповед за Национален консултант по здравни грижи на проф. Соня Тончева – това се случва за първи път в историята на МЗ и на БАПЗГ и декларира сериозни очаквания за активна работа за реално регламентиране на професиите от направление „Здравни грижи“. Голяма беше изненадата, когато д-р Москов връчи на председателката на БАПЗГ г-жа Милка Василева и почетния плакет на Министерство на здравеопазването за постигнати успехи,  ползотворно сътрудничество и устойчива линия на професионално поведение.
На тържествената церемония бяха раздадени награди в следните категории: награди за „Професионалист по здравни грижи за 2015г.“ и за „Ръководител по здравни грижи за 2015г.“, Регионална колегия на БАПЗГ Ловеч имаше 7 номинации, от които и и 7-те получиха награди, а Ловеч се представи достойно в номинациите на национално ниво.
Приятна беше емоцията, когато от всичките 24 награди за цялата страна, 7 –те дойдоха в Регионална колегия – Ловеч. Това е поредното доказателство, че тук работят отлично подготвени медицински специалисти и ръководители по здравни грижи с доказан професионализъм, дългогодишен опит и всеотдайност към професията! А ето и наградените:
В категория „Ръководител по здравни грижи 2015 г.“  – трето място – плакет и грамота получи г-жа Росица Йорданова – Директор на Детска ясла №3 „Мечо Пух“ –гр. Ловеч;
В категория „Професионалист по здравни грижи 2015 г.“ –Първо място –статуеткана  ФлорансНайтингели грамота – получи г-жа Таня Пежгорска – акушерка в АГО при МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ – гр. Ловеч;
Плакет и грамота за най-добър професионалист по здравни грижи за 2015 г. в училищно здравеопазване – получи г-жа Ценка Борисова – мед. фелдшер в СОУ „Панайот Пипков“ – гр. Ловеч;
С грамота за най-добър професионалист по здравни грижи за 2015 детско здравеопазванее наградена г-жа Тотка Стамова – медицинска сестра в ЦДГ „Първи юни“ гр. Ловеч и г-жа Валентина Божинова – медицинска сестрав Детска ясла №5 „Патиланци“ – гр. Ловеч.
За Регионална колегия Ловечна БАПЗГ наградите не са само това–в категория „Ръководител по здравни грижи за 2015 г.“г-жа Виолина Воденичарска – главна медицинскасестра на МБАЛ гр. Тетевенспечели престижното второ място – плакет и грамота, а в категория „Професионалист по здравни грижи 2015 г.“г-жа Тонка Стоева – мед. сестра от  СБАЛББ – Троян“ е натрето мястосплакет и грамота.
По случай техният празник – 12 май, нека да пожелаем на всички професионалисти по здравни грижи да продължават да работят със същата енергия и всеотдайност, с професионализъм и всеотдайност да служат в името на здравето и живота на хората, и да им благодарим, че са тук – независимо от трудностите, в името на най-голямото богатство – здравето!

Министър Москов с обръщение към професионалистите по здравни грижи.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com