18 троянски талантливи момичета и момчета и два отбора бяха наградени на 12 юни

На 12 юни 18 талантливи момичета и момчета и два отбора с общо 20 ученици от общината бяха наградени, съгласно Наредбата за закрила на деца с изявени дарби. Те получиха награди за постиженията си в различни сфери, участвали и класирани на международни, национални, областни кръгове на олимпиади, състезания и конкурси. Община Троян награждава децата, показали завидни резултати и заели призови места, съгласно исканията, постъпили в администрацията и разгледани от общинска експертно-консултативна комисия за предоставяне на закрила на деца с изявени дарби. Връчени бяха парични награди в общ размер на 2410 лв. Бяха дадени и 5 поощрителни награди за участия и изяви в състезания, които не са включени в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Искания за отпускане на финансово подпомагане бяха разгледани от Комисията, назначена от Кмета на Общината. Тазгодишните ученици, получили награди за постиженията си, са от училищата: СУ „Васил Левски“, гр. Троян, СУ „Св. Климент Охридски“, НУПИ „Проф. Венко Колев“, ОУ „Иван Хаджийски“, НУ „Св. св. Кирил и Методий“, Център за подкрепа за личностно развитие, Професионална гимназия по механоелектротехника, гр. Троян.

Наградите бяха връчени от Кмета на Община Троян Донка Михайлова, заместник-кмета г-жа Русенова и председателя на постоянната комисия по „Образование, спорт, култура и граждански организации” към Общински съвет-Троян инж. Станислав Съев в салона на Община Троян.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com