Шампионът Владимир Илиев – „Спортист на годината – Троян 2015“ Вече е ясно кой ще бъде обявен за „Спортист на годината – Троян 2015“.

VIlievКласирането на заслужилите спортисти се състоя на няколко етапа: на 8 декември, в Информационно-културния център в гр. Троян се проведе среща, на която бяха направени предложенията, а два дни по-късно – на 10 декември, представителите на спортните клубове и медиите от Троян избраха носителя на титлата.
Предложенията за „Спортист на годината – Троян 2015“ бяха в категориите: „Младо дарование“ до 16 години, „Отбор на годината – Троян 2015“ – колективни спортове, „Отбор на годината – Троян 2015“ – индивидуални спортове, „Спортист на годината – Троян 2015“ и „Треньор на годината – Троян 2015“. След проведеното гласуване Владимир Илиев безапелационно печели титлата „Спортист на годината – Троян 2015“. Подгласници на победителя са Станимир Беломъжев, ски- ориентиране и Изабела Христова, джудо. Владимир Илиев е едно от лицата на спорта, с което троянци се гордеят. Върхово негово постижение е това през 2015 г., когато стана Световен шампион по летен биатлон.
Добромир Калистерски, джудо и самбо, се класира на първо място в категорията „Младо дарование“ до 16 години. Добромир зае две трети места от Европейски купи по джудо за кадети и стана шампион на България по джудо. Негови подгласници са Вяра Данчева, ориентиране и Анна-Мария Манушева, също джудо и самбо. Първо място в класацията „Отбор на годината – Троян 2015“ – колективни спортове, в подкатегория мъже, зае отборът на Баскетболен клуб „Чавдар“, а в подкатегория млади дарования – Футболния ни отбор „Чавдар“, юноши старша възраст. В категория „Отбор на годината – Троян 2015“ – индивидуални спортове първо място заема колоездачния отбор „Хемус 1896“, а в подкатегория млади дарования първи са СКК „Чавдар“, джудо и самбо, момичета. „Треньор на годината – Троян 2015“ е Николай Цанков, джудо и самбо.
Награждаването ще се състои в края на месец декември, когато кметът на Общината г-жа Донка Михайлова ще връчи почетни грамоти и плакети на отличените спортисти и треньори. Станислава Цукева – „Връзки с обществеността“

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com