Четвъртата „Люлякова ръченица 2019“ се проведе в Ловеч 

Четвъртият фолклорен фестивал за обработен фолклор „Люлякова ръченица 2019“ се проведе на 12 май 2019 година в Ловеч.  Проявата започна със зрелищно дефиле на участниците от хотел „Ловеч“ до площада пред новия катедрален храм. Тази година участваха 10 фолклорни групи с над 300 участника от различни селища – от с. Говедарци, община Самоков, Угърчин, Врабево, Лесидрен, Орешак. Ловеч се представи с ФФ „Елит“ при  от НЧ „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“ и „Магия“ при сдружение „Танцьорите“.


„Искам да кажа добре дошли на нашите гости, за мен е чест да открия този фестивал, който в продължение на два часа ще огласи нашия прекрасен площад. Какво по-хубаво продължение на вчерашния празник на града може да има?“  С тези думи се обърна кметът на община Ловеч Корнелия Маринова към участниците в поредното издание на фестивала.


Първи се изявиха децата от Детски танцов състав „Елит“ при НЧ „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“, след тях се представиха младите танцьори от „Рилска магия“ от с. Говедарци, община Самоков.


По традиция на финала всички се хванаха на голямо общо хоро, в което се включиха и много граждани.


Фестивалът се организира от Народно читалище „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“, с подкрепата на община Ловеч. Събитието няма конкурсен характер, основната му цел е запазването и популяризирането на българските фолклор, дух и традиция, както и съхраняване на наследството и идентичността.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com