Час за здраве проведе Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества в ОУ „Панайот Пипков“ в Ловеч

Час за здраве проведе Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества/ПИЦ/ към Община Ловеч в ОУ „Панайот Пипков“  с ученици от 7 клас. Поводът е Световният ден на здравето с основна тема “Вредата от наркотиците върху човешкото тяло“.


Целта на мероприятието е  превенция на факторите, създаващи риск за здравето на младите хора и в частност вредата от приема на наркотични вещества.  


Тинейджърите участваха в дискусия по иновативния метод „Световно кафене“ , разпределени в няколко групи обсъждаха теми: “Внимание! Наркотиците разрушават витамините и минералите“, „Рискове при употреба на марихуана, алкохол, амфетамини“, „Опасни комбинации“. Те получиха информация за най-често предлаганите наркотични вещества на улицата и въздействието им върху човешката психика и организъм. Разбраха, че редовната употреба на марихуана в пубертета увеличава значително риска от увреждане на паметта, концентрацията и психичното  здраве.


Учениците показаха сериозно отношение към темите  от съвременния живот и оживено  дискутираха.  В края на инициативата младежите записаха на флипчарт „Днес аз научих…….“, с което  екипът от ПИЦ изпита гордост и истинско удовлетворение от свършената работа!Община Ловеч, пресцентър


15.04.2019 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com