Ученици от ОУ „Васил Левски“ на открит урок в офиса на Комисията за защита от дискриминация Ученици от III „в“ клас с класен ръководител Мая Димитрова и четвъртокласниците на Димитрина Братоева посетиха офиса на Комисията за защита от дискриминация в Ловеч, съобщават от училището.

Те бяха посрещнати от Зюлейха  Терзиева, регионален представител на Комисията, и участваха в открит урок по толерантност.  Учениците видяха презентация за толерантността между хората и различните общности в съвременното общество. Малчуганите разказаха случаи, в които са наблюдавали толерантно поведение или несправедливо отношение между представители на различни общности.  Зюлейха Терзиева по достъпен начин им представи какво означава дискриминация и какви проблеми поставят гражданите пред Комисията по защита от дискриминация.
Сред учениците в  III  „в“ и IV „б“ клас има деца със специални образователни потребности. Децата разказаха, че всички заедно подкрепят тези, които имат нужда в учебната работа или в междучасието. Съгласиха се, че подкрепата и толерантността са необходими, за да има един по-добър свят. На срещата присъства Павлина Джунова от Ресурсния център в Ловеч, която работи с децата със специални образователни потребности в класовете, които участваха в открития урок. Той бе организиран по повод Деня на толерантността, 16 ноември. Инициативата се реализира съвместно с ОУ „Васил Левски“, Ресурсния център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности – Ловеч и Комисията за защита от дискриминация – Ловеч.

IMG_4003 IMG_4004 IMG_4005 SDC15316 SDC15320 SDC15325 SDC15328

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com