Ученици от ловешка гимназия просълзиха с филма си зрители в София

Участниците в киноателието към СУ „Св. Климент Охридски“ в Ловеч представиха част от своя филм за бившето кино в града на Международната конференция „Кинообразование в училище“.


Конференцията се състоя преди дни във Френския културен институт в София. Пред ученици, педагози и граждани в препълнената зала „Славейков“ , в присъствието на Техни превъзходителства френския посланик Флоранс Робин и посланика на Швейцария Мюриел Берсе Коен, както и на директора на Националния филмов център Петър Тодоров бе представена платформата за европейско кино СинЕд. Зрителите имаха възможност да видят филмите, създадени от ученици в Дерманци и Велико Търново, показани през юни в Париж на деветото издание на форума „Киното – сто години младост“.


Филмът на ловешките ученици предизвика не само силни ръкопляскания, но и много въпроси по работата върху него. По-късно зрители споделиха, че са се просълзили от спомени за отминалото време в Града на люляците. Силен интерес предизвика от втория ден на конференцията майсторският клас на режисьорката Елица Петкова, където децата от Ловеч бяха много активни.


Учениците от Гимназията – от единадесети, девети, пети и шести клас, ще покажат филма за киното в Белфаст, където ще бъдат в началото на август по програма Еразъм+, проект „Млади режисьори снимат града си“. Голяма част от занятията им бяха при домакинството на Регионалната библиотека „Проф. Беньо Цонев“, съвместно с Центъра за работа с доброволци при Регионалната библиотека. Ментори по проекта бяха режисьорите Ралица Асенова, Еви Карагеоргу, Мария Дачева. Ръководители на киноателието са Галя Лалева и Албена Йончева.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com