Ученици от Карлово ще представят пиеса за Апостола и последните му дни В програмата за Априлското въстание е включено гостуването на възпоменателния спектакъл „Процесът 1873“, който е дело децата от СОУ „Васил Левски“ – гр. Карлово

Спектакълът е посветен на 143-годишнината от обесването на Васил Левски. Действието проследява последните дни от живота на Апостола, движейки се на границата между документалното и художественото.
Останал сам зад решетките, той прави равносметка на пътя си къде и кога е сбъркал, правилно ли е постъпил… Спомените го връщат към любимите му хора: близки, съратници, сподвижници – тези, в които е оставил дълбока следа и следите, които те са оставили.
Животът безпомощно си отива, спомените все по-често го спохождат… А реалността е не по-малко жестока – Левски се изправя срещу Саиб паша. Драматичен е сблъсъкът между две воли, две религии, две гледни точки. Единият ще победи, а другият ще разбере, че въжето е само началото.
Представлението е на 14 април, четвъртък, в  салон на Ловчанско читалище „Наука – 1870“, от 17:30 ч. Вход свободен. Пресцентър на Община Ловеч

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com