Ученици и учители от Механото в Ловеч заминават на обучение в Италия

На 25 юни, 2021 година, 18 ученици с две придружаващи лица и 10 учители от Професионална гимназия по механоелектротехника в Ловч ще имат възможност да участват в мобилност в гр. Торино, Италия. В партньорство със „ЕUROFORM RFS“ от същия град, училището  ще реализира проект под надслов „Практическото обучение – разумен избор и възможности“ по програма Еразъм+.


Проектът ще даде възможност на ученици от направленията „Автомобилна мехатроника“ и „Компютърна техника и технологии“ в продължение на 15 дни да проведат своята производствена практика в реална работна среда. Партньорите от Италия са осигурили възможност за практическо обучение в различни автосервизи и производствени предприятия и фирми от IT сектора.


Групата учители, която включва преподаватели от общообразователна и професионална подготовка, ще се запознае със специфични практики, прилагани в италианската образователна система за професионално образование и обучение чрез семинари и наблюдения във фирми и училища.


За участниците е предвидена и разнообразна културна програма – екскурзия до Милано, посещение на стадиона на футболен клуб „Ювентус“ и Музей на колите.


За участието в проекта и преминатото практическо обучение, участниците ще получат сертификат Europass мобилност.


Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com