Ученикът Виктор Николаев е „Млад кмет за един ден“ в Община Ловеч

Ученикът  Виктор Николаев от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. Д. Димов“ е „Млад кмет за един ден“ в Община Ловеч. Той пое управлението на институцията, като седна на стола на Корнелия Маринова и в продължение на няколко часа се запозна с текущите задачи. Виктор е председател на Общинския ученически комитет, в който участват девет ученици от различни училища в града.

Останалите ръководни длъжности в общината също имаха заместници за един ден. Александър Илиев се запозна с работата на председателя на Общинския съвет Петър Цолов, при заместник-кмета Даниел Колев  беше Елена Василева от Профилирана природо-математическа гимназия, при секретаря на Общината Даниела Цанова –  Теодор Джабраилов  от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. Д. Димов“, а Росен Цанков от СУ „Св. Климент Охридски“  – при арх. Минчо Петков.

Инициативата приключи с разбор и споделяне на впечатленията при кмета Корнелия Маринова, която подари на учениците сувенири за спомен от тяхната

Събитието се проведе за десета година заедно със сдружение „Екомисия 21 век“ в партньорство с Община Ловеч и е посветено на Деня на Европа – 9 май и на младежкото самоуправление. Последните две години инициативата не се провеждаше заради  COVID пандемията.

Община Ловеч, пресцентър

09.05.2022 г.

 

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com