Учебна тренировка по евакуация бе проведена днес в областната администрация

Днес по обед в сградата на областната администрация бе проведена учебна тренировка по плана за евакуация. Тя обхвана само служителите на областната администрация, чиито кабинети са разположени на първите три етажа. Целта на тренировката бе осигуряване на пожарната безопасност.


Всичко започна с уведомяване на дежурния по областен съвет за сигурност от служителя, забелязал „пожара“ в помещението на архива държавна собственост на втория етаж, и на отговорника по пожарна безопасност – зам. областния управител Росен Веселинов. Веднага бе подаден сигнал на тел. 112  и задействана алармата за опасност. Светкавично отговорниците на съответните етажи организираха евакуацията от сградата, като направиха обход на помещенията и провериха дали са изключени електроуредите и техниката и има ли щети и пострадали. Електротехникът изключи електрозахранването от централното табло. Служителите напуснаха помещенията по аварийното стълбище, последни излязоха от сградата през централното стълбище областният управител и заместникът му. На сборен пункт отвън се направи проверка дали всички са евакуирани. Пристигнаха екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН).


Всичко се случи бързо, но със спокойни действия от страна на служителите и при запазено самообладание. Така коментираха наблюдаваната ситуация представителите на РДПБЗН старши инспектор Радомир Радев и инспектор Пламен Добрев. Ползотворна тренировка, трябва да бъдем подготвени, но дано това не ни се случва реално, коментира областният управител. По предложение на РДПБЗН, подкрепено от инж. Светослав Славчев, впоследствие ще се проиграе и евакуация от цялата сграда, в която са настанени редица още институции.


Тренировката приключи с обучение за работа с пожаротехническите средства за първоначално гасене. Служителите на областната администрация получиха много полезни съвети как да действат при локален пожар с наличните средства – водни, прахови и с въглероден двуокис пожарогасители. Предстои провеждане на практическо обучение по пожарогасене, допълнено с първа долекарска помощ.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com