Устойчив е темпът на намаляване на безработицата в Троян

В края на месец април безработицата в община Троян падна под досегашните 6,1 % и вече е 5,8 %. В Дирекция „Бюро по труда“ са регистрирани 830 души, при 14 378 души икономически активно население, сочат справките на дирекцията.
Община Троян продължава да бъде общината с най-ниско ниво на безработица от областта, като води и пред областния град Ловеч, който е с 8,6% безработица. За сравнение средното за страната ниво на безработица е 9,3%. Равнището на безработица в Ловешка област е 14,7% – с 2,2 пункта по-ниско от същия период на миналата година.
Трайно и устойчиво намалява безработицата в Троян. Нарастват новоразкритите работни места и създаваните нови производства. Предизвикателствата, които остават, са свързани с нивата на заплащане и работните места за висококвалифицирани специалисти и за хора с най-ниска квалификация – посока, в която Общината продължава да работи. Търсят се и адекватните решения, за ограничаване негативните демографски тенденции.
За първите четири месеца от 2016 г. в Дирекция „Бюро по труда“ са регистрирани 520 нови свободни работни места. Чувствително расте броят на пътуващите работници от други населени места.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com