Успешно завърши проектът „Ремонт, преустройство и обзавеждане на Професионална  гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ в Ловеч

Успешно завърши проектът „Ремонт, преустройство и обзавеждане на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“, гр. Ловеч“. На 10 юли предиобед бе прерязана лентата пред входа на обновената гимназия. Това сториха кметът  на Община Ловеч Корнелия Маринова,  директорът на ОДБХ в Ловеч д-р Росен Федерчев, директорът на гимназията Габриела Георгиева и Румен Бахов, началник отдел от РУО в Ловеч.


„Това е едно от шесте национални училища в страната и то е знаково за Ловеч, ние милеем за него и затова направихме този проект. Построеното тук е израз на държавната политика за подкрепа на образованието. Благодарим на министър Красимир Вълчев, който твърдо застана зад нашите идеи и помогна да се реализира проекта“, каза кметът Корнелия Маринова.


По-рано в залата на Общински съвет Ловеч се състоя заключителната пресконференция на проекта. Той е по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. приоритетна ос 3: „Регионална образователна инфраструктура“.


„Това е многопластов проект, защото е насочен и към мерките за енергийна ефективност, и към естетизация на самото училище, и към икономия на енергиен ресурс, създаване на модерна образователна среда. Всичко това създава предпоставка за качествена дейност.  Разчитаме на целия екип на училището за едно по-качествено образование“, каза кметът на Ловеч.


Договорът има продължителност 30 месеца (12.01.2017 г. – 12.07.2019 г.), като общата стойност е 1 299 980.00 лева (БФП: 1 299 980.00 лева).


Основна цел на проекта е създаване на условия за предоставяне на модерни образователни услуги чрез подобряване на образователната инфраструктура в Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч.  В рамките на проекта се осигуряват по-добри условия за качествено професионално образование чрез  цялостно обновяване на образователната институция; ремонт на класни стаи, кабинети, лаборатории, библиотека; промяна предназначението на третия етаж от източно крило на учебната сграда за обособяване на ученическо общежитие до 60 лица чрез реконструкцията на класни стаи в спални помещения, нови санитарно-хигиенни помещения и обслужващи зони и др. Така са създадени съвременни и модерни условия за обучение, пребиваване, отдих и спорт. Ръководител на проекта е Георги Братоев.


Събитието в двора на гимназия завърши с киноложка изложба, която прерастна в дефиле на домашни любимци, защото освен кучета имаше и котки, рибка и дори един гълъб.


Специални гости на изложбата бяха семейство Магдалена  и Тони Паричеви с техните котки от породата „Донски сфинкс” от ловешкия развъдник „Шалун кхан”, носители на световни награди.


Снимки от изложбата могат да се видят тук


https://www.lovech.bg/bg/sabitie-po-povod-proekta-remont-preustroystvo-i-obzavezhdane-na-profesionalna-gimnaziya-po-veterinarna-meditsina-prof-d-r-dimitar-dimov-gr-lovechОбщина Ловеч, пресцентър


10.07.2019 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com