Уникално амброво дърво ще расте в Троян подарено от ГРАВЕ Екипът на ГРАВЕ България Животозастраховане ЕАД – Дирекция Троян засади уникално широколистно дърво – Амброво дърво (Liquidambar styraciflua).

През есента листата му се обагрят в оранжево, червено, дори лилаво-червено и изглеждат много красиви. Това се случи с любезното съдействие на Община Троян, която предостави приятно място в градинката за отдих на „Дрянска чешма“. Цялото събитие е  част от националната благотворителна кампания на ГРАВЕ България, посветена на 15 годишния юбилей на компанията у нас. Жителите на Троян получиха и нова удобна пейка, която бе монтирана пред самото дърво. Събитието се състоя на 16 ноември  и бе уважено от клиенти на компанията, главния експерт по екология на община Троян – Таня Рогачева, второкласници от НУ „Христо Ботев“ и НУ „Св. Св. Кирил и Методий“-гр. Троян, служители и регионалният директор  на Северозападна България. Екипът от града собственоръчно изработи плакат с надпис: „GRAWE – сигурност за нашето бъдеще“, който малчуганите с усмивки на лицата показваха на преминаващите хора и с ентусиазъм позираха за снимки с него. Троян е един от градовете, който получи дръвче и пейка за отдих. Това ще се случи в общо 16 града на България, където компанията е представена със своите дирекции.
Благотворителната Екоакция започна на 7-ми и ще продължи до 17-ти ноември 2015 г. С нея ГРАВЕ иска да подари на хората още едно спокойно място, на което да могат да поседят и да починат в забързаното ежедневие. Посланието е, че най-голямата инвестиция, в която си струва да бъде инвестирано с приоритет е здравето. Дръвчетата, които се засаждат са различни по вид, в зависимост от средата и мястото. Символизират различността и в същото време живота, и дават повод за много размисли.

DSC03077- IMG_20151116_131808

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com