Тържествено откриха учебната година във всичките училища на Община Ловеч

Днес тържествено беше открита учебната 2022/2023 година във всичките 15 училища на територията на Община Ловеч. Тържествата започнаха с издигане на националния флаг и под звуците на химна на Република България.


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше последователно гост на три  училища – ОУ „Христо Никифоров“, Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ и Частното начално училище „Св. Седмочисленици“.


„Винаги се вълнувам  на този празничен ден, в който България тръгва на училище“, сподели с присъстващите кметът Корнелия Маринова.


Празникът в ОУ „Христо Никифоров“ беше специален, защото бе посветен на 90-годишнината на училището. Директорът Йоанна Луканова сподели, че имат инициатива вместо цветя да се дарят средства за благотворителност. От тази година училището е обявено за иновативно, работят по иновации за следващите 4 години, също по програма „Еразъм +“, ще имат и нова спортна площадка.


Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина също е иновативно училище. Тук учат деца от 14 области в страната, работи се по четири международни проекта, съобщи директорът Габриела Георгиева. Гимназията е първото ветеринарно училище у нас и вече е на 76 години.


Частното начално училище „Св. Седмочисленици“ е едва на четири години, но вече има 51 възпитаници. Първокласниците тази година са девет. Очаква се през следващата година частното училище да се премести в ремонтираната сграда на бившето кожарско училище, където ще бъда на по-широко и удобно място, съобщи кметът Корнелия Маринова. Директорът  Иванка Хинкова благодари за подкрепата на общината и на Ловчанския митрополит Гавриил, който също участва в тържеството. Заместник-кметът Даниел Колев се включи в проявите в Профилирана природо-математическа гимназия и в  ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, където гост беше и посланикът на Испания Алехандро Поланко.


Заместник-кметът Венцислав Христов посети училищата в селата Малиново и Александрово.


Представители от администрацията имаше и във всички останали училища в общината. На директорите на учебни заведения и детски градини бяха връчени специални поздравителни адреси от кмета Корнелия Маринова.


„Скъпи ученици! Вярвам, че училището е едно от най-интересните места, където животът Ви отвежда да бъдете“,  това се казва в поздравителния адрес на кмета.


Община Ловеч, пресцентър


15.09.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com