Тържествено бе открита новата учебна година във всички училища на Община Ловеч На всяко празненство имаше представител от ръководството на Община Ловеч, кметът изпрати специален поздравителен адрес


Тържествено бе открита новата учебна година във всички училища на Община Ловеч, като на всяко празненство имаше представител от ръководството на Община Ловеч и бе връчен поздравителен адрес от кмета Корнелия Маринова.
В официалното послание кметът припомня на първокласниците, че „колкото по-високо и мощно се издигнат през първата година, толкова по-лесно и интересно ще бъде през следващите години. Затова е важно двигателят, наречен училище, да е здрав, силен и надежден.“
Към учителите и към учениците, за които започва последна година в училище, кметът се обръща с думите: „Наша първостепенна задача е да образоваме и възпитаме успешни граждани, които са равностойни и конкурентноспособни в страните от Европейския съюз. Съвременната личност е всестранно подготвена, тя умее да общува, да търси и открива сама мястото си в обществото.“
Кметът Корнелия Маринова беше на тържествата в Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф І“ – Ловеч и в Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги – Ловеч.
Председателят на ОбС Петър Цолов беше гост на СУ „Св. Климент Охридски“ – Ловеч и в СУ „Тодор Кирков“ – Ловеч.
Заместник-кметът Даниел Колев беше в Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“ – Ловеч и в ОУ „Христо Никифоров“.
В ОУ „Васил Левски“ – Ловеч гост беше зам.-кметът на Община Ловечинж. Цветан Георгиев.
В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Ловеч и ОУ „Проф. Димитър Димов“ гост беше зам.-кметът Венцислав Христов, а вППМГ– Ловеч гост беше секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова.
В Професионална гимназия по механоелектротехника– Ловеч гост беше д-р Димитър Димитров, директор на дирекция ОЗКТ. В останалите училища също имаше представители на общината.
Поздравителни адреси получиха и всички детски градини и ясли в общината. Специално за първолаците, които в Община Ловеч тази годинаса 288, беше изпратен като подарък книжката „Освобождението на Ловеч от османско иго“, в която има рисунки на техни съвременници по повод 140 години от събитието. Училищата пък вече са снабдени с филма „Лъвский: Европеец в Българско“, стихосбирката „Моят Левски“ на поета Красимир Стефанов и знамето на Община Ловеч.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com