Традиционното автомобилно състезание за жени с приложен характер ще се проведе на 30 март

Традиционното автомобилно състезание за жени с приложен характер тази година ще се проведе на 30 март, събота, от 10 часа.  Организатори са Община Ловеч и СБА – клон Ловеч, като председател на организационния комитет е кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, зам.-председател е Валентина Янкова, а директор на състезанието – Милен Радков.

Ралито ще се проведе на площада пред ж. п. гарата в Ловеч. За участие се допускат автомобили, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя – клас I – до 1400 куб. см, клас II – от 1401 до 1600 куб. см, и клас III – над 1601 куб. см. Един състезателен клас може да бъде формиран, ако се състои най-малко от три автомобила. Отбор се сформира от най-малко два автомобила,  като  при повече от два автомобила за отборното класиране се вземат двете най-добри времена.

До участие се допускат водачи, притежаващи свидетелство за правоуправление, категория „В“. Водачите трябва да имат и редовна застраховка „Гражданска отговорност“, допълнителна състезателна застраховка не се изисква. Не се изисква предсъстезателен преглед и състезателни лицензии. Автомобилът трябва да е преминал ГТП.

В състезанието се включва майсторско управление на автомобил, което се провежда по  дадена схема. Стартира се от място с работещ двигател. При слалома пилоните се поставят на разстояние един от друг на 8 м.  При паркиране в гаражи автомобилът се спира така, че при преден гараж предните гуми да са преминали линията или стъпили на нея, а при заден гараж – задните гуми да са преминали линията или стъпили на нея.

Размерът на гаражите е ширина 2.6 м и дълбочина 5 м. Обръщане посоката на движение в квадрат в размер 10/10 м. Състезателките изпълняват два манша, като за класирането се взема по-доброто време. Самото класиране се извършва по класове и отборно. Победителите ще получат купи, парични награди и плакети.

В деня на ралито от 9.30 ч. до 9.45 ч. ще се проведе административната проверка и теглене на жребий за номера.

Крайният срок за записване на участниците в офиса на СБА е 28 март, 18 часа. Адрес на организаторите:  Ловеч, ул. „Тодор Каблешков“ №6, СБА клон Ловеч, тел. 068 604245 и  0895558649.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com