Тежка зимна обстановка в област Ловеч, всичко е под контрол

Времето е облачно със снеговалеж. Температурите са от -7˚С до 0˚С. Снежната покривка е между 15 и 30 см. За областта е обявен ОРАНЖЕВ КОД за снеговалеж и силен вятър.
Пътните настилки са заснежени, почистват се и се обработват от 74 машини. Проходът Троян-Кърнаре и пътя Рибарица-Шипково са затворени за всички МПС. Забранено е движението на МПС над 12 т. по цялата републиканска мрежа. Няма пострадали хора, няма блокирани или аварирали МПС. Няма и откъснати населени места.

По информация на ОПУ: ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област още от снощи, затворен е и проходът Троян-Кърнаре за всички МПС. До 9 януари е ограничено е движението за всички МПС и на път II-358 Шипково-Рибарица от км 13+125 до км 32+800 заради лоши метеорологични условия.
Вече е пуснато движението по пътя Микре-Соколово-Ловеч, който по-рано бе затворен за всички МПС за почистване.
Заради обилен снеговалеж със снегонавяване се затварят пътни участъци:
Златна Панега-Роман, Ябланица-Добревци, Дренов-Владиня, Деветаки-Брестово.
Има участъци на път II-35 Плевен-Ловеч, които са с нулева видимост, поради снегонавяване.

Основните пътища на територията на областта – I-3, I-4 и II-35 са проходими при тежки зимни условия. Видимостта е силно ограничена, заради обилен снеговалеж и силен вятър. Най-тежка е ситуацията в районите на Ябланица и Луковит, както и в отсечката Ябланица-Коритна-Боаза-Български Извор.
Най-много населени места без ток има в общините Ловеч и Луковит. В момента Угърчин е без ток, както и селата Баховица, Лисец, Горан, частично в Ловеч има проблеми. Екипите работят за отстраняването на авариите.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com