С тържество СОУ „Димитър Митев“ към затвора отбеляза 50-годишен юбилей

С тържество и художествена програма СОУ „Димитър Митев“ към ловешкия затвор отбеляза на 9 май 50-годишен юбилей. Събитието бе почетено от кмета на Община Ловеч Корнелия  Маринова, която дари на училището книги от издателство „Захарий Стоянов“. Освен това тя връчи плакет на общината и поздравителен адрес. В него се казва:
„Училищата към местата за лишаване от свобода заслужават специално внимание и уважение. Те се обуславят от ролята, която имат за социализацията и професионалната подготовка на Вашите възпитаници. Обучението в широко приложими в бита професии винаги е вървяло ръка за ръка с човешкия пример, който дават Вашите преподаватели. Приемете нашите искрени пожелания за здраве, творчески дух и успехи в това трудно начинание! Имайте вярата, че сте избрали правилната страна в борбата между доброто и злото, бъдете силни и упорите и ще постигнете Вашите цели!“
Кметът на Ловеч  в словото си подчерта още, че разширяването на СОУ „Димитър Митев“ с изнесени паралелки в затворите в Белене и Плевен показва, че има необходимост от него, че обществото все повече съзрява за нещо много важно – да работим и да даваме шанс на хората, попаднали в затвора.
Главен комисар Гергана Георгиева, главен директор на Главната дирекция  „Изпълнение на наказанията“, пожела на училището да бъде силно и устойчиво на предизвикателствата. СОУ „Димитър Митев“ получи  още плакет на ГД „Изпълнение на наказанията“, както и почетен знак на Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч.
Тази учебна година в затвора учат общо 296 ученици, те са в Ловеч и във филиалите към затворите в Белене и Плевен, съобщи директорът на училището Красимир Маринов. „Тук работят 29 учители и служители, които  помагат на нашите ученици да станат достойни граждани и да ги убедят, че доброто образование дава възможност за социална реализация“, каза още  Маринов. Според него много от учениците, излизайки на свобода, намират начин да продължат обучението си, което е най-голямата награда за учителите.

z 1 z 2 z 3 z 4

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com