С приповдигнато настроение премина годишният концерт на Общинския детски комплекс в Ловеч

В ОДК се обучават безплатно 756 деца и ученици на възраст от 5 до 19 години


През седмицата в салона на Драматичния театър се проведе годишният концерт-спектакъл на Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс-Ловеч. Той премина с приповдигнато настроение, а началото бе поставено с грациозните изпълнения пред театъра на прекрасните мажоретни състави към ОДК с художествен ръководител Тотко Рогашки.  В празничната програма в залата пък взеха участие танцовите състави при Общинския детски комплекс с художествени ръководители Цветомира Христова и Васил Гърмолов, и корепетитор Илиян Димитров. Те представиха “Шопско настроение”, “Еленино ривърденс”,  “Боряно, Борянке”, “Микс от Северозапада”,  “Ганкино хоро”, “Надиграване по женски”,  “Левата” ,  “Шопска плетеница”, “Дайчово ривърденс”, “С ритъма на Дунав”, „Хоп-троп” и “Дунавско хоро“.


Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс-Ловеч  (с директор инж. Марина Колева) е извънучилищно педагогическо учреждение, което осмисля свободното време на децата и учениците, развива тяхната индивидуалност и стимулира творческите им заложби. През тази учебна  година в Центъра се обучават безплатно 756 деца и ученици на възраст от 5 до 19 години в школи и клубове в три области: „Наука и технологии”, „Изкуства” и „Спорт”. 


Детският и младежки танцов състав при Общинския детски комплекс е наследник на богати фолклорни традиции.  За децата  народните танци са емоция, разбирателство, красота,  и усет за съхранение на българските традиции, вплетени в неповторимия неравноделен ритъм.  За младите танцьори всяка нова сценична изява е празник, очакван с нетърпение и копнеж, и с предчувствие за едно невероятно изживяване.


Многобройни пък са наградите от национални и международни конкурси, спечелени от учениците от клуба по изобразително изкуство при ЦПЛР-ОДК-Ловеч с ръководител Кремена Попова.


По време на годишния концерт заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов и Даниел Даков, старши-експерт в РУО-Ловеч, връчиха наградите, спечелени от престижни международни конкурси за детска рисунка от възпитаниците на


Арт клуб „Гея“ при ОДК Евгени Димитров, Гергана Тодорова, Белослава Панчелеева,  Ана-Мария Дитрова, Лора Радева, Моника Младенова, Елена Петков, Божидара Димитрова, Деница Маринова, Мария–Луиза Малешкова, Ралица Николова, София Станчева и Виктория Карагьозова.  


Снимки ФБ

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com