С „На добър час!“ ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч изпрати своите абитуриенти

С голям плакат „На добър час!“ ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“  в Ловеч на 15 май изпрати своя випуск 2019 г. Събитието събра в двора на училището всички ученици, учители, гости и родители. Последен училищен звънец и плиснато менче с вода даде старт на тържествената церемония, огласяна от традиционното броене на висок глас от 1 до 12.  Церемонията включваше още ритуал по посрещане и сбогуване с училищното знаме, поздравителни слова, награждавания и музикални поздрави. По традиция на финала прозвуча песента от филма „Вчера“ на Иван Андонов, която е неофициален химн на Езиковата гимназия.


Пръв поздрави абитуриентите директорът Радослав Хитов, който припомни че следващата година ще е последната, в която ще се учи на две смени, защото предстои строеж на ново крило на сградата.


 Искам да имате  високо самочувствие, защото завършвате едно от най-хубавите училища в страната“, обърна се кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова. В своето поздравление кметът изтъкна още: „Една от поуките на всяко обучение е следната – ако не можем да правим малките неща правилно, никога няма да направим правилно и големите неща. Дребните неща също са важни. Така както са важни щастието, любовта, успехът. Които ви ги пожелавам! На добър час!“. Думите на кмета бяха изпратени с продължителни аплодисменти.


Класната ръководителка на 12. Ж клас Петя Ангелова от името на всички преподаватели пожела на абитуриентите да бъдат здрави, смели, отговорни и добри хора. От името на всички приятели на випуск 2019 бяха  думите на Вяра Стоянова от 11. А клас, а  Християна Манева от 12. А клас разкри как се чувстват дванайсетокласниците на прага своята зрелост. Отец Михаил Ковачев предаде на учениците поздравите на Ловчанския митрополит Гавриил и поръси строя със светена вода. Седем паралелки със 176 ученици напуснаха днес прага на любимото училище, на 17 юни те ще получат и своите дипломи.Гости на тържеството бяха още областният управител Георги Терзийски и Ловчанският митрополит Гавриил, които също отправиха топли думи към събралото се множество.


„Изказвам най-искрени и дълбоки благодарности за едно прекрасно и искрено присъствие тук, на хълма, защото Езиковата ни научи да търсим и намираме“, каза абитуриентката Ирина Гичева в отговор на поздравленията.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com