С „На добър час!“ ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч изпрати своите абитуриенти

С голям плакат „На добър час!“ ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“  в Ловеч на 15 май изпрати своя випуск 2019 г. Събитието събра в двора на училището всички ученици, учители, гости и родители. Последен училищен звънец и плиснато менче с вода даде старт на тържествената церемония, огласяна от традиционното броене на висок глас от 1 до 12.  Церемонията включваше още ритуал по посрещане и сбогуване с училищното знаме, поздравителни слова, награждавания и музикални поздрави. По традиция на финала прозвуча песента от филма „Вчера“ на Иван Андонов, която е неофициален химн на Езиковата гимназия.


Пръв поздрави абитуриентите директорът Радослав Хитов, който припомни че следващата година ще е последната, в която ще се учи на две смени, защото предстои строеж на ново крило на сградата.


 Искам да имате  високо самочувствие, защото завършвате едно от най-хубавите училища в страната“, обърна се кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова. В своето поздравление кметът изтъкна още: „Една от поуките на всяко обучение е следната – ако не можем да правим малките неща правилно, никога няма да направим правилно и големите неща. Дребните неща също са важни. Така както са важни щастието, любовта, успехът. Които ви ги пожелавам! На добър час!“. Думите на кмета бяха изпратени с продължителни аплодисменти.


Класната ръководителка на 12. Ж клас Петя Ангелова от името на всички преподаватели пожела на абитуриентите да бъдат здрави, смели, отговорни и добри хора. От името на всички приятели на випуск 2019 бяха  думите на Вяра Стоянова от 11. А клас, а  Християна Манева от 12. А клас разкри как се чувстват дванайсетокласниците на прага своята зрелост. Отец Михаил Ковачев предаде на учениците поздравите на Ловчанския митрополит Гавриил и поръси строя със светена вода. Седем паралелки със 176 ученици напуснаха днес прага на любимото училище, на 17 юни те ще получат и своите дипломи.Гости на тържеството бяха още областният управител Георги Терзийски и Ловчанският митрополит Гавриил, които също отправиха топли думи към събралото се множество.


„Изказвам най-искрени и дълбоки благодарности за едно прекрасно и искрено присъствие тук, на хълма, защото Езиковата ни научи да търсим и намираме“, каза абитуриентката Ирина Гичева в отговор на поздравленията.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com