С издигане на националния флаг и под звуците на химна на Република България тържествено бе открита учебната година в училищата в Община Ловеч

С издигане на националния флаг и под звуците на химна на Република България тържествено бе открита учебната година в училищата в Община Ловеч.  Празникът протече при гъвкава организация, стъпаловидно за отделните випуски, съобразено с изискванията на заповедта на  Министъра на образованието и науката и при спазване на всички санитарни мерки.


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше гост на тържествата в три от ловешките училища – ОУ „Панайот Пипков“, СУ „Тодор Кирков“ и ЧНУ „Св. Седмочисленици“.


„В началото сме на новата учебна 2021/2022 година. В този празничен първи учебен ден всички сме силно развълнувани. След слънчевото и безгрижно лято учениците с нетърпение се събират със своите приятели и любими учители, а първокласниците с трепет правят първите си стъпки към класната стая.


Втора година това става в условията на пандемия. Училището пак е натоварено с голяма отговорност за здравето на ученици и учители. Пред нас са поставени високи санитарни изисквания. Имаме  редуцирано присъствие в дворните пространства, в залите, в класните стаи. За нас е важно здравето на всеки ученик и учител, защото всеки човек е една уникална, неповторима вселена. И ние желаем по-скоро да се върнем към нормите на предишния свят с повече смях, волни игри и нови знания за нашите деца.


Скъпи ученици!


Бъдете безстрашни и любопитни, смело навлизайте в света на науката и изкуството, за да бъдете достойни граждани на нашия град и държава!


Желая на всички успешна, здравословна и пълноценна учебна година!


На добър час!“, това се казва в поздравителния адрес от кмета на Общината.


Председателят на Общински съвет – Ловеч Петър Цолов  присъства на откриването на учебната година в ОУ „Проф. Димитър Димов“, а заместник-кметовете Венцислав Христов и Цветан Георгиев съответно в ОУ „Христо Никифоров“, НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“, ПГМЕТ и ПЕГ “ Екзарх Йосиф І“. В останалите училища от Общината тържествата уважиха секретарят на Общината Даниела Цанова и представители от администрацията.Община Ловеч, пресцентър


15.09.2021 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com