С голям успех премина концертът „Музиката на Енио Мориконе“ в Ловеч

С голям успех премина концертът „Музиката на Енио Мориконе“ в Ловеч на 7 юни 2022 г. вечерта в Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“. Гостуването на Симфониета – Видин с диригент Левон Манукян бе посрещнато с препълнена зала и много аплодисменти. В музикалната поредица солист беше Росица Метаниева. Всяко изпълнение беше допълнено от прожекция на кадри от съответния филм, така че публиката можеше да опресни спомените си.


Над час и половина продължиха изпълненията на десетки музикални теми от богатото филмово творчество на известния италиански композитор Сред тях са темите от „Имало едно време в Америка“, „Имало едно време на Запад“, „Малена“, Името ми е Никой“, „Сицилианският клан“, „Професионалистът“, сериала „Октопод“ и други.


Енио Мориконе (1928 – 2020) беше един от най-популярните композитори не само в Европа, ами и в целия свят. Написал е музиката към повече от 570 филма. От тях 30 са уестърни и именно те го направиха толкова популярен. Например мотивите от превърналия се в класика филм на Серджо Леоне „Добрият, лошият и злият“ се знаят от всеки.


Музикалните шедьоври на Енио Мориконе доставиха истинско удоволствие на ловешката публиката, благодарение на таланта и  майсторството на гостите от Видин.


Община Ловеч, пресцентър


08.06.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com