С видео стрийминг Община Ловеч разказва за изложби, музеи, исторически обекти

Община Ловеч започва от 7 април два пъти в седмицата да излъчва онлайн,  чрез видео стрийминг,  материали за различни културни институции като музеи, художествени галерии, исторически обекти, библиотеки и други. Инициативата ще върви под наслов Culture non stop! Stop coronavirus! (Култура безспир, спри коронавируса!).


Проектът ще представя културните ценности на града и е съобразен със съществуващите в момента разпоредби и ограничения във връзка с борбата с коронавируса. Разказвачи ще бъдат научни работници, екскурзоводи, специалисти. Всеки репортаж ще завършва с призив гражданите да останат по домовете си. Видеоматериалите могат да се гледат на официалния профил на Община Ловеч  във Фейсбук на адрес:


https://www.facebook.com/lovech.municipality


След като бъдат излъчени, записите ще могат да се гледат по всяко друго време, да се споделят и така да разказват за културните събития в Ловеч.


Предвижда се включванията да бъдат във вторник и четвъртък  след 10.00 часа. Първото включване ще бъде от Художествената галерия  в Ловеч на 7 април.


 „Това са  Оn line културни събития на Община Ловеч по време на извънредното положение в страната, с което целим да компенсираме отчасти спрелия културен живот. Целта е да покажем на много широка аудитория това, което сме направили в изложбените зали и музеите, но в момента не може да се види, защото са затворени за посетители. Започваме на 7 април, когато ще покажем изложбата на осем художнички, която бе посветена за 8 март, но така и не бе видяна от ценителите. След това ще покажем и други интересни места в Ловеч – музеят с минералите, музеят „Дели Хамам“,  къщата с експозицията на Димитър  Казаков – Нерон. Предвидени са специални издания преди Цветница и за 11 май – Празникът на Ловеч. На 5 май ще има материал за Екзарх Йосиф I, защото в този ден се навършват 180 години от рождението на видния  православен духовник, патрон на нашата Езикова гимназия“, разказа кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.


Тя подчерта, че разбираемо извън кадър остават изкуствата с много изпълнители, тъй като мерките не позволяват да се събират на едно място много хора. „Драматичният театър обаче също предлага онлайн работилница за децата, така че всеки е свободен за нови инициативи“, допълни кметът Маринова.


Община Ловеч, пресцентър


Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com