Състоянието на пътната мрежа в Община Ловеч е сложно и в условията на непрекъснат обилен снеговалеж Състоянието на пътната мрежа в Община Ловеч е сложно и в условията на непрекъснат обилен снеговалеж

TSV_5097Наличната техника на общинското дружество „Еко“ ЕАД извършва почистване през цялата изминала нощ на събота срещу неделя. Стремежът е да не се допуска обледяване на основните улични артерии в Ловеч, но непрестанният валеж силно затруднява поддържането.
Затрудненията има и от многото навявания и преспи по пътните участъци в междуселската мрежа. За почистване на общинската пътна мрежа се грижи фирмата „Инфрастрой“ по договор с общината.
Пътят за село Тепава откъм Деветаки е затрупан, машините са затруднени да работят от увиснали и паднали дървета следствие тежкия сняг.
Навявания има още и по пътищата за Лисец, Баховица, Славяни Къкрина, Брестово, Прелом.
Без електрозахранване през нощта бе част от село Баховица, но  сутринта подаването е възстановено. Частични проблеми има и в други села – Дойренци, Горан и Слатина, както и в  цяло Радювене. Работи се усилено по отстраняването им.
Останалите пътни артерии са проходими при зимни условия и продължаващ снеговалеж. Обявен е код оранжев за област Ловеч.
Снежната покривка сутринта е около 15 – 20 см. По същото време температурата на въздуха в Ловеч бе минус 1 градуса.
Припомняме, че от 14.01.2016 г. има въведен нов ред за паркиране при снеговалеж и докато трае почистването на пет улици в Ловеч.
Днес, 17.01.2016 г. , паркирането по бул. „България“, ул. „Съйко Съев“, ул. „Търговска“, ул. „Цачо Шишков“ и ул. „Цар Освободител“ трябва да е само от страната на нечетните номера на домовете. Целта е да не се пречи на почистващите машини и за качествено изчистване на уличните платна от падналия сняг.
Следваща информация към 12 часа.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com