Състоянието на пътната мрежа в Община Ловеч към 13 часа е сложно, но под контрол Почиства се без прекъсване

Пътната обстановка на територията на Община Ловеч към 13 часа  днес е сложна, но под контрол след падналия близо 40 см сняг. Наличната техника на общинското дружество „Еко“ ЕАД  е включена в почистването на града, улиците са проходими. Отворен е и пътят до Върбовка, за да се доставят хранителни продукти на Дом за възрастни хора.
Целта е за първия работен ден от седмицата всичко да е почистено според приетия по-рано план.
По-рано в Община Ловеч 20 села и квартал „Гозница“  имаха затруднение с електрозахранването, работи се непрекъснато върху повредите. Част от тях са свързани с по-сложна повреда в село Радювене.
Към 13 часа в  Баховица, Лисец и Скобелево вече е възстановено електрозахранването. В Слатина само на една част от населението има електричество, очаква се да се ремонтира електропровода от Горан.
Продължава да има затруднения от навявания и преспи по някои участъци в третокласната и четвъртокласната междуселската мрежа. За почистване  се грижи фирмата „Инфрастрой“.
По-рано днес бяха затворени пътищата за Тепава – Брестово откъм Деветаки, машините са затруднени от увиснали и паднали дървета. Затворена и към този час е отсечката Горан – Владиня, като за двете села може да се мине по обиколни пътища. Например – за Владиня през Дренов.
Навявания имаше и по пътищата за Лисец, Баховица, Славяни Къкрина, Брестово, Прелом и други.
Останалите пътни артерии са проходими при зимни условия. Обявеният код „оранжев“ за област Ловеч остава.
Досега няма информация за бедстващи хора.
Същевременно от АПИ съобщиха, че е затворен проходът  Шипково – Рибарица.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com