Създателите на  „Слуга на двама господари“ в ловешкия театър бяха поздравени от кмета Корнелия Маринова

По повод премиерата на Слуга на двама господари“ в Драматичен театър Ловеч на 13 септември 2022 г., кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, освен че изгледа спектакъла, изпрати до изпълнителите поздравление и кошница с цветя.


В адреса, който беше изчетен от сцената, се казва: „Напоследък класиката оживя в нашия театър, защото имаме подкрепата на авторите Шекспир, Сервантес, Гогол, а сега и Карло Голдони. Нищо чудно след време да се говори за  класическия период“ в ловешкия театър. Този период е защитен с имена като Йосиф Сърчаджиев и неговата съпруга Райна Томова, на зрялото актьорско поколение, както и на най-младите попълнения. Затова не е чудно, че тази комедия отпреди векове продължава да звучи съвременно и злободневно.“


Слуга на двама господари“ е написана през 1746 г. и е многократно адаптирана оттогава до днес. В поздравлението на кмета имаше специални думи по повод акцията на театъра за  събиране на средства в помощ за операция на млад колега. Публиката почете с ръкопляскания и паметта на актрисата Слава Георгиева, която ни напусна през лятото.


На финала Биляна Петрова, директор на театъра, покани на сцената абсолютно всички участници в продукцията – от режисьора до дърводелците.


Режисура: Йосиф Сърчаджиев, адаптация: Райна Томова, сценография и костюми: Надя Василева – Ковачовска, плакат: Драгомир Димчев.


В ролите: Панталоне – Петър Стойчев, Доктор Ломбарди – Йордан Петков-Дуньо (гостуващ артист от НТ „Иван Вазов), Силвио /син на Ломбарди/ – Неделин Найденов, Клариче /дъщеря на Панталоне/ – Аделина Петрова, Флориндо – Гьорги Трайков, Беатриче – Силвия Чобанова, Бригела – Нина Суванджиева, Труфалдино – Явор Костов-Яша, Смералдина /слугиня на Панталоне/ – Марина Георгиева, Джована /слугиня на Бригела/ – Мелис Скендерова.
Община Ловеч, пресцентър


13 09.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com