Съболезнования по повод  кончината на актрисата Слава Георгиева

Съболезнования до близките, приятелите и колегите изказаха на 28 юли 2022 г.  кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на ОбС  в Ловеч Петър Цолов по повод  кончината на актрисата Слава Георгиева (69 г.). В този труден момент изразяваме съчувствие и споделяме тъгата на всички, които познаваха и ценява таланта на Слава, каза  кметът на Ловеч.
Погребението ще бъде в град Царево, област Бургас, на 29 юли, от 11.00 часа.


Актрисата Славка Цветанова Георгиева е „Заслужил гражданин на Ловеч“. Званието бе официално обявено по време на Празника на Ловеч – 11 май 2022 г. Поради заболяването тя не успя да присъства на тържеството. Званието й се  дава за дългогодишната ѝ театрална, обществена и културна дейност на територията на община Ловеч, както и за изключителния ѝ принос за развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Тя е отдала 46 години на професионалния  театър, както и на учениците от Езиковата гимназия.


Сред значимите й роли в Драматичен театър – Ловеч, са Лора в „Стъклената менажерия“, Таничка в „Чудо“ , Мариола в „Татул“, сестра Речид в „Полет над кукувиче гнездо“,  Султана в „Железния светилник“, Вида в „Грехът Златил“, майката в „Майстори“ . В киното играе една от трите Мойри в „Роза Дамасцена“ и гледачката в „Откраднат живот“.


Повече за Слава Георгиева виж тукhttps://www.youtube.com/watch?v=ah-pC-jBlI0Община Ловеч, пресцентър


28.07.2022 г.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com