Строително-ремонтните дейности в Община Тетевен продължават (СНИМКИ)

През последните месеци Община Тетевен реализира редица строително-ремонтни дейности, сред които – асфалтиране на улици в с.Галата, с.Български извор, с.Рибарица, гр.Тетевен и с.Гложене. Ремонтни дейности бяха извършени и на две детски площадки, а резултатите от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради вече са видими.
Към гореспоменатото, можем да добавим и изградените три подпорни стени – в с. Градежница, с. Васильово и гр. Тетевен (дворната стена на училище „Хаджи Генчо“), както и други две, които са пред завършване – в с. Рибарица (местността „Заводна“).
Детската площадка в ж.к. „Пеновото“ е почти завършена, като досега бе направено почистване, озеленяване, засаждане на декоративни храсти и дървета, поставяне на пейки, подмяна на амортизирани детски съоръжения за игра и поставянето на нови. Другата площадка, на ул. „Петко Страшния“, също бе реновирана, а с реализацията на ремонтните дейности се цели пълно съответствие с нормативните изисквания, както и създаване на приятна, функционална и естетическа среда за игра и забавления на децата, ползващи площадките.
След асфалтирането в с.Галата и с.Български извор, ремонт беше направен и на улица „Брязово“ в курорта Рибарица, като предстои да бъде изкърпена и ул. „Заводна“. Към края на месеца ще започне и частичното отводняване на ул. Даковото, за която Общината е кандидатствала с проект по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, чрез който да бъде основно ремонтирана догодина, с изграждане на тротоари, улично осветление и асфалтова настилка.
Строително-ремонтните дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради продължава, като в момента паралелно тече обновяването на 5 блока, на територията на Общината. Вече могат да се видят и резултатите от санирането, което от една страна, ще повиши стойността на жилищата, които ще бъдат енергоефективни и по-топли, а от друга, ще промени и цялостната визия на града.

img_9033 img_9023 9 4 2 img_9004 img_4940

Сподели

3 коментара за “Строително-ремонтните дейности в Община Тетевен продължават (СНИМКИ)

 • 11.11.2016 в 13:17
  Permalink

  Благодаря Ви за информацията. Все още очакваме отговор от Общинската адаминистрация във връзка с улицата, на писма изпратени месец юли. Не желаят да ни отговорят. За това смятам, че няма да има смисъл да се обърна към служител в общината. След като вие само „качвате“ информация, за съжаление не бих могла да се обърна за съдействие към вашата медия, както ми се искаше.

 • 11.11.2016 в 12:36
  Permalink

  След като „реализира редица строително-ремонтни дейности“ може би ще дойде ред и на улица „Отец Паисий“ в квартал Полатен. Ремонта на улицата беше заложен в Общинския бюджет, но явно проблемите на хората от квартала са без значение за Общината, след като години наред улицата се рушии и вече е почти невъзможно да се минава. Защо не отидете, г-н Петров /автор на горната статия/ да снимате и там и да напишете коментар ?

  • 11.11.2016 в 12:42
   Permalink

   Здравейте! Аз съм редакторът, качил статията. Нейн автор е пресцентъра на Община Тетевен, г-н Стойчо Московски. Ето неговите координати:
   За контакти:
   Стойчо Московски
   отдел „Връзки с обществеността“
   тел.:0879560536

Коментарите са затворени.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com