Столетникът Марин Нейков бе поздравен от кмета на Ловеч Корнелия Маринова

По повод стогодишния юбилей на Марин Русанов Нейков кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети днес ловчалията у дома му и го поздрави. Връчи му кошница с плодове и лакомства, както и поздравителен адрес. Корнелия Маринова изрази задоволство от добрата кондиция на столетника и му припомни, че преди пет години са се виждали. Бай Марин отвърна, че е „навършил първите си сто години и започва нови“. За него се грижат синът Огнян и дъщерята Росица, има и двама внуци. През 2022 се е родил и правнукът Боян, което е голяма радост във фамилията. „Благодаря Ви  за труда и усилията, за патриотизма и самоотверженост през Вашия дълъг жизнен път. Бъдете още дълго време жив и здрав и да се виждаме по-често“, обърна се кметът към домакина.

Столетникът е роден на 14 юни 1922 г. Има чин поручик (старши лейтенант) от запаса. Участвал е във Втората световна война, на 22 години е ръководил взвод. През  1944 г. е участвал в настъплението към град Печ, Унгария. После е учител  на много места – от Медковец през Тръстеник до Ловеч. Работил е и като стругар в „Елпром“, после в „Материално снабдяването“ и „Миролюбец“.

Днес вече нямам връстници, шегува се той.

Ветеранът е получил поздравления  от Областния съвет на СВВБ – Ловеч, от Централния съвет на ветераните на войните в София и др.  Министърът на отбраната Драгомир Заков го е наградил с плакет „Свети Георги“ по повод стогодишнината.

Община Ловеч, пресцентър

15.06. 2022 г.

 

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com