Старата градска баня „Дели Хамам“ – високо оценена номинация в националния конкурс „Сграда на годината 2015“ Старата градска баня „Дели Хамам“ в Ловеч е отличена като „Високо оценена номинация“ в категория „Сгради паметници на културата, музеи, храмове“ на националния конкурс „Сграда на годината 2015“.

Плакет и грамота ще бъдат връчени на 9 декември на церемония в София, която събира водещите инвеститори, строителни компании, архитекти и другите участници в строително-инвестиционния процес. Церемонията по награждаването ще бъде излъчена по БНТ1 и БНТ Свят на 12 декември.
Националният конкурс „Сграда на годината“ се организира от “ГРАДЪТ Медиа Груп” под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации в областта на проектирането и строителството.
Старата баня „Дели Хамам“ бе реставрирана и социализирана по проекта на община Ловеч „Подкрепа за развитие на туристически атракции в община Ловеч” по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., насочен към осигуряване на нови, иновативни туристически атракции в Ловеч. Тя бе официално открита през юли т. г. в присъствието на ръководителя на управляващия орган на ОПРР и зам.-министър на регионалното развитие Деница Николова.
До днес Старата градска баня е посрещнала над 10 хиляди посетители.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com