Стажанти от Франция се срещнаха с кмета на Община Ловеч

Стажанти от Франция, които са на посещение в Ловеч, имаха среща на 21 октомври 2022 г. с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Това е група от 12 ученици и двама ръководители от земеделското училище в Лавал, който е побратимен град с Ловеч.


Кметът Корнелия Маринова и Валерия Баръмова, началник отдел „Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт“, се запознаха с гостите и чуха техните впечатления от Ловеч. След приятелския разговор те се снимаха за спомен в залата на Общинския съвет.


Гостите пребивават в Ловеч в периода от 17 до 22 октомври. През това време те са посетили биофермата в село  Абланица, където се отглеждат пасищно пилета, кокошки, пуйки, зайци и телета. Направили са визита и  в биволоферма в Александрово. Днес ще посетят Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов“ в Ловеч, а по-рано са се запознали с главните културни забележителности в Ловеч. Впечатленията им от града край река Осъм е отлично.


Гостите бяха придружени  от Патрик Мусе от асоциация „Доверие“ , верен приятел на Община Ловеч и живеещ в близкото село Горан. Именно Патрик Мусе от години  работи за популяризиране на подобни стажове на разменни начала, тъй като ловешки ученици стажуват в  Лавал.


Община Ловеч, пресцентър


21.10.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com