Стажанти от Лавал гостуваха на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова Група ученици-стажанти от град Лавал, Франция, гостуваха на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова

laval 1Те разказаха впечатления от пребиваването си в България, както и от стажуването си в четири детски заведения. Гостите бяха придружени от Патрик Мусе от фондация „Доверие“ и съпругата му, отдавнашни приятели на Ловеч и живеещи по-голямата част от годината в село Горан. Момичета са тук по програма „Еразъм +“, те саученички от Професионалното училище в Лавал. Френското училище изпраща свои стажанти още в Румъния, Испания и  Мексико. Селин, Естел, Гуен и Каролин са ученици последна година, специалността им се нарича „В помощ на хората“. Най-общо се обучават да помагат и на малки деца, и на възрастни хора.
Стажът продължава почти месец –от 4 до 29 януари.Девойките ще отнесат много впечатления и хубав спомен за дебелия сняг. Те споделиха учудването, че нашите деца в детската градина получават пет пъти храна на ден, докато във Франция тази схема е заменена отдавна с три пъти. Проблем е и езиковата бариера, а когато опитвали със знаци, често имало комичен ефект поради противоположното значение на кимването у нас и във Франция. Патрик Мусе сподели желанието да се популяризират тези стажове, тъй като имат бъдеще. В момента две момичета от Ловеч са на едногодишен стаж в Лавал, предстои да отидат и други ловешки ученици.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com