„Среща с автограф“ с детската писателка Юлия Спиридонова

220px-Snimka_03Юлия Спиридонова, един от най-обичаните съвременни детски писатели и автор на много телевизионни  и филмови сценарии, ще се срещне с млади читатели в Клуба на дейците на културата на 27 април, сряда, от 14 часа. Срещата се организира по инициатива на Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч. В нея ще участват и представители на издателство „Кръгозор“. Авторката ще представи романите си за тийнейджъри „Макс“, „Графиня Батори“, „Тина и половина“ и най-новия роман „Кронос“.
Юлия Спиридонова (Юлка) е родена на 30 октомври 1972 година в София в семейството на бележития български художник Симеон Спиридонов. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Нов български университет. Работи като сценарист и писател на свободна практика.
Има заснети над 400 сценария за Българската национална телевизия. Автор е на няколко куклени поредици, участвали в международни фестивали. Съсценарист е на филмите „BreakAnEgg“ и „Златната ябълка“ („CreativeCenter“). През 1996 година е член на сценарното жури на Международния студентски кинофестивал в Мюнхен, Германия.
Юлия Спиридонова е инициатор и организатор на ежеседмичната доброволческа инициатива „Кой обича приказки“ , както и на инициативата за четящи тийнейджъри „Летящо прасе“ (към Столична библиотека). Тя е основател и организатор на ежегодната благотворителна инициатива „Където живеят деца, трябва да има детски книги“.
Посланик е на инициативата „Забавното лятно четене“.
Член е на Съюза на българските писатели.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com