„Службогонци“ в Ловеч предизвика силен интерес и бе посрещната с бурни аплодисменти

Премиерата на „Службогонци“ в Драматичен театър Ловеч на 4 юли 2022 г.  предизвика силен интерес и бе посрещната с бурни аплодисменти като голям успех. Под режисурата и с участието на известния актьор Николай Урумов ансамбълът поднесе един бравурен спектакъл, многократно прекъсван от аплаузи.  


Изпълнителите получиха множество поздравления, включително кошница цветя и поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. В адреса, който бе прочетен от сцената, се отбелязва, че комедията на Иван Вазов е писана преди повече от 120 година, но прототипите и днес живеят и са ни познати от площадите и телевизионните екрани. А финалът на спектакъла има силата да предсказва актуалните събития и нека това да е художествен лакмус за нови социални промени към по-добро, се казва в посланието. „Специално благодарим на режисьора Николай Урумов, който е и изпълнител на една от главните роли. Неговият ентусиазъм се е предал и на всички актьори, наши и гостуващи, както и на останалия творчески и технически екип“.


Отбелязваме, че дни преди премиерата кметът Корнелия Маринова поздрави лично актьорите по време на репетиция и им пожела успех, който на практика се сбъдна. Представлението на 4 юли бе изгледано от председателя на Общинския съвет Петър Цолов и други официални лица на Ловеч. Сред публиката бе и известният актьор и режисьор Йосиф Сърчаджиев, който след дни започва нова постановка в Ловеч.


Следващото представление в Ловеч е на 7 юли, после  „Службогонци“ се играе в Сопот на 9 юли като част от програмата на Вазовите тържества. Следват представления в града на Алеко Константинов Свищов, както и в Република Северна Македония в началото на октомври.


Режисьор: Николай Урумов


Сценография и костюми: Кирил Наумов


Композитор: Иван Стоянов


Плакат: Драгомир Димчев


Участват:


Никола Балтов, министър – Гьорги Трайков


Аничка, дъщерята на министър Балтов – Марина Георгиева


Баба Дона, Балтовата майка – Нина Суванджиева


Станчо Квасников, роднина на министър Балтов – Николай Урумов


Жеко Хоров – Явор Костов–Яша


Какавидов – Георги Грозев


Боздугански – Йордан Петков–Дуньо (гостуващ актьор от трупата на Народен театър „Иван Вазов”)


Г-жа Терзийска – Диана Спасова


Чалканов, депутат – Петър Стойчев


Стоянка, слугиня – Аделина Петрова


Илия, прислужник и кочияш – Мариян Стефанов (гостуващ актьор от трупата на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен).


Община Ловеч, пресцентър


05.07.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com