„Сладкопойна чучулига“ участва в конкурс за възрожденски песни в Дряновския манастир

Малките певци от формация „Сладкопойна чучулига“ с ръководител Тинка Симеонова взе участие в Първия младежки конкурс за изпълнение на възрожденски песни, който се провежда цял ден в Дряновския манастир.  Надпяването е част от юбилейната програма за 140 годишнината от Априлската епопея край манастира и е под патронажа на Цецка Цачева, председател на Народното събрание.
За да подкрепи ловешките деца за няколко часа на мястото на събитието бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя се срещна с децата, техния ръководител и родители им, както и със зам.-кмета на Община Дряново Деница Вачкова.
Формацията „Сладкопойна чучулига“ изпълни две песни. Това са „Приказка за доброто“ по текст и музика на Мария Василева, и „Песен за Кирил и Методий“ – авторска творба по текст и музика на Тинка Симеонова. В конкурса участват певци от цяла България, а нашият регион бе представен от певци и от Априлци. Конкурсът продължава и утре, 15 май, от 10 часа.
Днешната програма включваше още демонстрации на униформи и оръжия на клуб „Традиция“, а в останалите четири дни има научна конференция, фестивал “Жива история – Българска“, както и  молебен.

drqnovo 1 drqnovo 2 drqnovo 3 drqnovo 4

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com