Ситуацията с коронавируса на територията на Община Ловеч продължава да е тревожна

Ситуацията с коронавируса на територията на Община Ловеч продължава да е тревожна, смъртността, в сравнение с предишните вълни, е по-голяма, положението с болничните легла е тежко. Това стана ясно по време на  заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус, проведено на 27 септември следобед.


Щабът взе решение да се засили контрола по паркирането край кооперативния пазар в сряда, това ще стане с помощта на РУ на полицията. Община Ловеч е отложила всички масови събития в предстоящите дни, за да ограничи разпространението на вируса, каза кметът Корнелия Маринова, която ръководеше заседанието.


Всички легла в здравните заведения в Троян (две болници) Тетевен и Луковит са заети, ще се разкриват нови. Тревога изрази и д-р Румяна Нановска от МБАЛ „Д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч, където в интензивното отделение има само едно свободно легло.


В Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ и Природо-математическа гимназия  в Ловеч има по две карантинира паралелки, съобщи началникът на РУО Еленко Начев.


Всяка седмица се ваксинират по около хиляда граждани, като половина са с втора игла, но това не е достатъчно, сподели директорът на РЗИ на д-р Росица Милчева. Заболеваемостта  в общината е около 360 на 100 000 души и се намира по средата в сравнение с данните за страната.


Община Ловеч, пресцентър


27.09.2021 г.

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com