Световен ден на ходенето се проведе в Ловеч на 8 октомври

На 8 октомври 2022 година  на алея „Баш Бунар“ в Ловеч се проведе спортно събитие, посветено на Световния ден на ходенето. В съботния ден във времето от 10:00 до 14:00 ч. през  алеята  преминаха над 300  младежи и девойки, маршрутът стигаше до местността Трай Дянко.


Основното събитие с раздаване на награди  стана на детската площадка. Раздадени бяха талони на всеки, който е преминал цялото разстояние и после те взеха участие в томбола с  много награди, осигурени от   Община Ловеч. Областен информационен център – Ловеч и други спонсори. Водещ на събитието бе журналистът Никола Колев.


Регионалната здравна инспекция  имаше изнесен мобилен кабинет „Здраве на открито“ с измервания и консултиране по проблемите на превенция на хроничните незаразни болести и рисковите фактори.


На участниците също бяха раздадени награди и здравни материали.


Националната проява Световен ден на ходенето тази година обхвана, освен Ловеч, още 14 общини: Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – СО, Панчарево, с. Лозен. В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.


Спортното събитие цели насърчаване на повече хората от всички възрастови и социални групи към системни спортни занимания и  здравословен начин на живот.


Проявата се организира от Община Ловеч, Регионална здравна инспекция – Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“-Ловеч, Български червен кръст – Ловеч и Областен информационен център – Ловеч.


Тази година за 30-ти пореден път Българската федерация спорт за всички /БФСВ/ организира проявата, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Денят е под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.


Община Ловеч, пресцентър


10.10.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com