Светла Иванова: Най-великата дрога е самият живот, да го живееш истински и да му се наслаждаваш!

В Ловеч се проведоха откровени разговори за опасността от наркотиците


Най-великата дрога е самият живот, да го живееш истински и да му се наслаждаваш! Това сподели пред учениците Светла Иванова, бивша наркозависима, която е била под влияние на различни вещества в продължени на 30 години. Тя участва в среща-дискусия на тема „Разговор от първо лице. Истината за наркотиците“  се проведе на 16 и 17 април в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч с участие на ученици, учители и родители. Общински съвет по наркотични вещества към Община Ловеч, съвместно с Местна комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни,  поканиха Светла Иванова, която може да сподели преживяното от първо лице. Сега тя се е посветила на каузата да предаде опита и знанията си и да се бори по-малко деца да попадат в плен на дрогата.


Срещите със Светла Иванова преминаха изключително емоционално и оживено,  тя иска да продължава да разказва през какво е минала, за да бъде едно „ужасно предупреждение“. Защото вярва, че има нужда и полза от това. Откакто не е в „мъглата“, тя постоянно говори с млади хора и знае, че те се страхуват да се доверят на някой, защото няма да бъдат разбрани, от срам, за да не наранят близките си.


Идеята е чрез директни срещи с ученици, родители и учители да се промени отношението към употребата на психоактивни вещества и да се стимулира правилния избор в търсенето на начин да си харесван. Целта на мероприятието е чрез живия контакт, който носи силен емоционален заряд, историята на Светла Иванова да стигне до сърцата. Тя е преминала през ада на наркотиците и е успяла да се измъкне жива от капана на зависимостта. Родителите пък получат насоки – как и кога да започнат да разговарят с децата си за наркотиците, как да идентифицират употребата и как да реагират при установена такава.


Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества предлага безплатни консултантски услуги при употреба, злоупотреба и зависимост от алкохол, наркотици и други психоактивни вещества. Гарантирана анонимност. Сградата на Стоматологията, 3 етаж, тел. 068/601 367. Обърни се към ПИЦ  за компетентна помощ.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com