РС ПБЗН – Троян получи дрон като дарение от Община Троян

              Днес, 26.08.2022 г., г-жа Донка Михайлова – Кмет на Община Троян, връчи на началника на „Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Троян гл. инспектор Петър Петров специално закупен от Общината дрон DJI AIR 2S FLU MORE COMBO+ DJI SMART CONTROLE, на стойност 3648 лв., с чиято помощ значително ще бъде улеснена работата на  службата при опазване на живота и имуществото на гражданите.


             Важно е, да бъде споменат и фактът, че в цената на оборудването е включено и обучение за работа с дрона на няколко човека.


Настоящето дарение е не само продължение на доброто сътрудничество, което двете институции винаги са имали през годините, но и стъпка към по-доброто обезпечаване на дейността на троянските огнеборци и спасители.


Често служителите на службата за безопасност и доброволците от троянското доброволно формирование, подкрепящо дейността им, изпълняват работата си при условия, представляващи реална заплахата за живота и здравето им.


Новото устройство ще осигури придобиване на достоверна, качествена и навременна първоначална информация и ще помогне за набелязване на адекватни мерки, увеличавайки до голяма степен шансовете за успех в борбата с бедствията.  Благодарение на него ще могат да бъдат установени точните размери на горски пожари, наводнения и други бедствия.


Предвид настъпило засушаване, което води до повишаване на риска от пожари в сухи треви, храсти и стопански дворове, се възползваме се от възможността още веднъж да отправим апел към гражданите да не палят огън по никакъв повод!


          


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com