Рисунка на ловчалийче е включена в новата книга на Дж. К. Роулинг „Икабог“

Божидар Варчев (10 г.) от IV “А“клас при ОУ “В. Левски“, гр. Ловеч, е един от крайните тридесет и четири победители, чиято рисунка ще бъде включена в българското издание на новата книга на световноизвестната авторка на Хари Потър -„Икабог“.


Организатор на конкурса за детска илюстрация по историята „Икабог“ е издателство „Егмонт“ ЕООД. Джоан К. Роулинг написва  преди повече от десет години книгата като приказка преди сън за своите деца. Днес тя  споделя историята с читателите, като кани за илюстратори всички деца  по света. Целта на авторката е чрез книгата да подпомогне  борбата с пандемията, причинена от вируса COVID–19. В обявения конкурс от издателство „Егмонт“ за илюстрация към българското издание на „Икабог“ взеха участие 87 деца със 155 рисунки.  Световната он-лайн премиера на книгата се състоя на 10 ноември, а от 28 ноември по книжарниците излиза и българското издание на „Икабог“.


За Божидар Варчев годината се оказа успешна и в още два международни конкурса. Като участник в АРТ-клуб „Гея“ с ръководител Кремена Попова при ЦПЛР-ОДК-Ловеч, той се класира на второ място в международния конкурс за изкуство “Различен поглед“, организиран в гр. Сосновец, Полша, в който взеха участие деца от над 10 държави с над 3000 творби. Като представител на АРТ – клуб „Гея“, Божидар Варчев спечели и трето място в международното биенале за детско и младежко творчество „Знаменити и непознати личности – Марк Шагал“, организиран в гр. Рибник, Полша, като стана едно от трите класирани деца от България.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com