Регионалното сдружение за управление на отпадъците избира нов председател на 2 декември Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Ловеч ще проведе на 2 декември общо събрание, на което ще избере своя нов председате, съобщават от Община Ловеч.

Общините, членове на сдружението, са Ловеч, Угърчин и Летница, то е учредено през 2010 г. с председател предишният кмет на Ловеч Минчо Казанджиев. Според Закона за управление на отпадъците председателят се избира за срок до края на мандата му.
Общото събрание се състои от кметовете на участващите общини – Корнелия Маринова, Станимир Петков и Красимир Джонев. Покана е отправена за участие (без право на глас) до областния управител Ирина Митева.
Според Закона за управление на отпадъците общините могат да получат финансиране на проекти в областта на управление на отпадъците от европейските фондове, държавния бюджет, Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към Министерството на околната среда и водите или други национални публични източници на финансиране само след създаването на регионално сдружение.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com