Рали кросът край ловешкото село Баховица е на 10 и 11 септември

Автомобилисти от цялата страна се събират край Ловеч на 10 и 11 септември 2022 г. за първото за сезона състезание по рали-крос. Организаторите, между които е и Община Ловеч, сформираха екип и надпреварата отново ще събере стотици зрители на трасето до село Баховица.


В събота от 14 часа са свободната и официалната тренировка, както и първият квалификационен манш, а в неделя е истинската надпревара, започваща с втори квалификационен манш. След това състезателите ще имат кратка почивка, докато трае официално откриване в 10.30 часа.


Само 30 минути по-късно състезателите се връщат на пистата за трети квалификационен манш и финали.


Тази година ще се проведе 34-тото издание на надпреварата. Награждаването е обявено за 15.45 часа.


В организационния комитет са включени кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова (председател) и зам.-кметът  Даниел Колев, директор на състезанието е Ивелин Йончев.


Рали-кросът датира още от края на миналия век. Макар надпреварата да е прекъсвана няколко пъти, трасето край село Баховица е любимо на състезатели и зрители от цяла България и традиционно събира най-много участници и публика. Тази година екипите имаха изключително малко време за подготовка и ще бъде интересно колко автомобила ще премерят сили.


Контролните органи ще се грижат зрителите да спазват маршрутите, обозначени с колчета и въжета. Разчита се много и на самодисциплината и взаимния контрол. Всичко това трябва да гарантира безопасно протичане на спортния празник, считат  от Община Ловеч.


Община Ловеч, пресцентър


08.09.2022 г.


Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com