Пътуващият фестивал “Квартална сцена” пристига в Ловеч на 15-17 юли

newПътуващият фестивал “Квартална сцена” пристига в Ловеч на 15 юли. Вече седем години по време на събитието публиката извън столицата се среща с разнообразни форми на независимото сценично изкуство. Сред посетените градове през изминалата година бяха Видин, Белоградчик и Варна. Постепенно тази инициатива на Фондация “Арт офис” се превърна в едно от най-разпознаваемите и очаквани от зрителите събития, съобщи Албена Йончева от Сдружение „Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ“ и Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“. 


В рамките на три последователни дни (15 – 17 юли) зрителите в Ловеч ще могат да се включат в интерактивни игри, творчески ателиета и да присъстват на театрални представления на открито. 


На 15 юли, от 20:30 часа, на ловешката средновековна крепост Пътуващият театър “Скрин” ще представи „Мегале теа“ – огнено шоу, изградено на принципа Site-specific art и базирано на тракийската митология от Граовския регион.


На следващия ден проявите ще започнат в Културно-образователен център и музейна сбирка „Д-р Васил Радославов“, от 10:30 часа, с детския спектакъл „Голямото жабешко пътешествие“ на пътуващия театър. След това с актьорите ще има ателие с насоченост към физиката и въображението на децата „Аз в пространството“. Вечерта в градската градина пред ловчанско читалище “Наука – 1870 г.” жителите и гостите на града ще наблюдават спектакъл на кокили „Миг вечност“ от цикъла „Седемте – парадокси“ , също на „Скрин“.


Третият ден от фестивала ще започне с „Каквото направи дядо, все е хубаво“. Куклената комедия за цялото семейство ще бъде представена в Културно-образователен център и музейна сбирка „Д-р Васил Радославов“ от “Малка театрална компания”. След това са подготвили творческо ателие „Куклена ферма“.


“Квартална сцена в Ловеч“ е проект на Фондация “Арт Oфис” в партньорство с Община Ловеч, Фондация “Стефан Нойков”, Сдружение „Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ“, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура” и Министерство на културата, съобщава още Албена Йончева.


 


 * Източник: БТА

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com