Първото бебе за 2016 година се роди днес в АГ отделението на МБАЛ „Проф. П. Стоянов“ Поздравителен адрес от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова получи днес майката и първото бебе за 2016 година

То се роди днес, 4 януари, в АГ отделението на МБАЛ „Проф. П. Стоянов“  в Ловеч. Това стана тази сутрин в 7,45 часа,  детето е момиченце, с тегло 2,500 кг. Майката е Румяна Йочева Радева,  19 годишна,  от  село Градежница, община Тетевен. Днес в отделението се очакват още две раждания. Жената, която се очаква да роди, е Ана Альошова, на 29 години, от Ловеч.  Има още една родилка, която може би ще роди до края на деня. Тя е Радка Данчева,  на 16 години, от Угърчин. Интересна е информацията и за последното бебе за 2015 г. тъй като е от многодетно семейство. Майката Ася Красимирова Маринова (33 г.) от Угърчин вече има 8 раждания  и 9 деца, като две са близнаци. Любопитното е, че всички са момичета. Последното момиченце, Севдалина,  се роди на 30 декември м.г., тежи 3,050 кг и е дълго 49 см. През 2015 г. в ловешкото АГ- отделение имаше 264 раждания с 270 бебета, тъй като 6 са близнаци. Последното бебе на 2015 г. и първото на 2016 г. ще бъдат поздравени от общината на специална церемония по случай Деня на родилната помощ, на 20 януари в Ловчанското читалище. На първото и последното бебе на годината ще бъдат връчени специални сертификати, а концерт ще изнесат възпитаници на Детската музикална школа към читалището. През празничните дни лечебното заведение отговори адекватно на очакванията  и нуждите на гражданите. В болницата бяха обслужени  99 пациенти по спешност, от тях 52  бяха приети за болнично лечение, съобщи  прокуристът  на болницата д-р Снежина Митова.
Заболяванията, с които са приети, са разностранни. Има 4 случая с остър инфаркт на миокарда, направена е коронарография  и те се лекуват в интензивния сектор на Първо вътрешно отделение. Има пет случая  в Ортопедо-травматологичното отделение, други 6 граждани са имали дихателни проблеми, а четирима са в Хирургичното отделение. През тези дни 11 деца са приети в Детско отделение.

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com