Първият официален гост в новия дом на БКИЦ  в Скопие бе кметът на Ловеч

Първият официален гост в новия дом на Българския културно-информационен център (БКИЦ) в Скопие бе кметът на Община Ловеч Корнелия  Маринова. Тя го посети на 5 октомври 2022 г. по покана на директора Антония Велева, адресът е ул. „Никола Вапцаров“ № 6, близо на централния площад на Скопие. Кметът Корнелия  Маринова разгледа изложбената зала, библиотеката, читалнята и другите зали.


Новият офис на центъра бе открит на 22 септември т.г., когато започна културният сезон 2022-2023 със съвместна изложба под наслов “Заедно”. Тя представя творби на български и македонски творци, сред тях са Долорес Дилова, Атанас Хранов,  Елена Панайотова, Димитър Яранов и др.


Кметът Корнелия  Маринова и директорът Антония Велева обсъдиха възможности за съвместни прояви, като гостуване на експозиции от ловешкия исторически музей. Кметът на Ловеч посети за един ден Македония по повод участието на ловешкия театрален спектакъл  „Службогонци“ във фестивала  „Дни на комедията“ в Куманово. Участието на ловешкия театър се подпомага от БКИЦ.


Българският център развива широка дейност, като  представя български творци, писатели и музиканти. В библиотеката  има над 10 000 книги на български и чуждестранни автори, като всички те са на български език. Приемното време за посетители на библиотеката е всеки работен ден от 9.30 до 14.00 часа. В читалнята могат да се ползват над 1000 издания на български език.


Община Ловеч, пресцентър


06.10.2022 г.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com