Първа възможност за младежи от Троян да се включат в инициатива на Мрежата на балканските градове В40

Девет младежи от  град Троян  ще се включат в среща под мотото „Младите Заедно За По-Добро Бъдеще“ на Мрежа на балканските градове В40 в периода 23 – 28 август 2022 г. в град Истанбул. Припомняме, че Троян стана член на мрежата В40 на 28 юни, когато кметът на Троян Донка Михайлова и кметът на Истанбул Екрем Имамоглу подписаха споразумение за присъединяване на града ни. Тогава г-н Имамоглу каза, че започваме нов процес на сътрудничество между балканските градове. Първата проява на този процес е среща на младите хора от мрежата.


Кандидатите преминаха подбор чрез изпращане на мотивационно писмо на английски език по задължителните критерии: да са студенти, да владеят  английски език на добро ниво и да финансират пътуването си до Истанбул.


Днес младежите се срещнаха с госпожа Михайлова – кмет на община Троян и представители на общинска администрация, които ги информираха за подробности относно участието им и организацията на международната среща. Основната цел в предстоящото събитие на високо ниво е младите хора от градовете членки в В40 да се запознаят, да обменят опит и да установят приятелски взаимоотношения. Това ще допринесе за затвърждаване на връзките между балканските градове. Програмата включва провеждането на 7 семинара в следните панели:


·         Околна среда и климат;


·         Култура и изкуство;


·         Наука и технологии;


·         Човешки права и равенство;


·         Градът и спортът;


·         Градът и архитектурата;


·         Себеусъвършенстване и кариерно планиране.


Участниците ще имат шанса да се срещнат лично с кмета на 15 -милионния Истанбул – г-н Екрем Имамоглу, с академици, бизнес и обществени лидери, експерти от обществения и частния сектор, както и много други изявени личности, които да ги вдъхновят да бъдат инициатори на положителните промени.Вярваме, че участието в международното събитие ще мотивира младите хора да бъдат креативни и да пренесат натрупаните впечатления в полезни инициативи за родния град.
Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com