Проект „Зелени бригади“  стартира в Ловеч с почистване и видеоконферентна връзка с Лавал

Стартираха дейностите по проект „Зелени бригади“  в Ловеч  на 28 и 29 юни 2022 г. Ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ почистват по алея „Баш Бунар“ и в центъра на града.  Проектът съчетава активности между Община Ловеч, град Лавал, Франция, и град Метман, Германия.


Поради ковид кризата стартът беше отлаган няколко пъти, но сега всеки град  реализира свои идеи, които се отчитат виртуално на общи срещи.


Такава видеоконферентна среща се проведе на 28 юни 2022 г. в Община Ловеч. Участваха президентът на асоциация „Доверие“ Патрик Мусе, съпругата му Клодин, преподавателят по френски език Галя Цанкова, Валерия Баръмова, началник отдел „Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт“, ученици от Езиковата гимназия, представители на френската младежка служба в Лавал.


В продължение на 40 мин. бяха споделени идеи и направени отчети на дейността до сега. Засегнати бяха проблемите на разделното събиране на отпадъци, създаване на  зелени еко площи и други акции по опазване на околната среда. Проектът е част разширяващите се контактите на Ловеч с побратимения град Лавал.


Община Ловеч, пресцентър


29.06.2022 г.


Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com