При силен интерес премина третото издание на „Нощ на литературата“ в Ловеч

При силен интерес премина третото издание на „Нощ на литературата“ в Ловеч. Инициативата е на Областна администрация и се провежда тази година в партньорство с Драматичен театър, Клуб на дейците на културата /КДК/, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и НЧ „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“.


Тази година „Нощ на литературата“ се проведе на 12 май. В три гнезда – КДК, Регионалната библиотека и залата в АПК младите актьори от Драматичен театър Боряна Бабанова, Павел Емиров, Ива Кирова и Явор Костов четоха творби на Станислав Лем и Арне Свинген.


Всички участници, посетили местата за четене, участваха в томбола за награди – билети от Кино „Космос“ за прожекция на филм по избор в периода 13 май – 13 юни 2021 г., билети за спектакъла „Майстори“ на Драматичен театър – Ловеч, читателски карти от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и книги, предоставени от Клуб на дейците на културата и Областна администрация. Те бяха връчени от главните виновници за провеждането на събитието в Ловеч тази година – Нели Митева и Християн Христов от екипа на ОА.


Основни партньори и организатори на „Нощ на литературата 2020“ в България са Чешкият център, Австрийското посолство, Посолството на Белгия, Британският съвет, Гьоте-институт, Датското посолство, Представителството на Европейската комисия в България, Посолството на Ирландия, Институт Сервантес, Италианският културен институт, Полският институт, Институт Камойш, Културно-информационният център на Република Северна Македония, Посолството на Република Словения, Унгарският културен институт, Френският институт в България, Посолството на Конфедерация Швейцария, Посолството на Швеция, фондация „Детски книги“.


Това е Десетото издание на „Нощ на литературата“ в България, а Областна администрация Ловеч е единствената, която се включва като организатор на събитие.

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Lovech News Image

Сподели
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com